top of page
executieve functies in de klas.jpg

Ontdek de kracht van executieve functies en leer je leerlingen wat zelfsturing is

Executieve functies gebruiken we om onze gedachten, emoties en gedrag te sturen. De ontwikkeling van deze functies begint reeds op jonge leeftijd. Elk kind is anders dus is ook de ontwikkeling van deze executieve functies anders. Als leerkracht is het belangrijk om te begrijpen welke executieve functies er zijn en hoe jij daar een positieve invloed kunt op hebben. 

Deze online cursus helpt je om te begrijpen wat executieve functies zijn en wat jij concreet kunt doen om deze op een positieve manier bij je leerlingen te versterken.

Jouw investering: 87€ inclusief BTW

FOTO ACAD EF.jpg

5 modules over faalangst in de klas. Goed voor ruim 240 min!!! lesmateriaal.

Gemakkelijk te volgen op tablet, pc en mobiel

Meer dan 450 (onderwijs) professionals gingen je voor in de Zonnekind Academy

Veelgestelde vragen? Lees hier deze en de antwoorden.

Printables die je als pdf kan downloaden en printen en in je klas/praktijk te gebruiken

Inhoud van de cursus

5 modules, goed voor ruim 240 minuten videomateriaal

Dynamische lessen, je volgt deze op je eigen tempo: waar en wanneer je wilt

Wat mag je verwachten?

Deze online cursus over executieve functies in de klas geeft je de nodige praktische handvaten om de executieve functies van je leerlingen te versterken. Als (onderwijs) professional heb je best wel een grote impact op deze ontwikkeling, ook al ben je je daar momenteel niet zo bewust van. Het doel van deze online cursus is om je de tools in handen te geven om aan de slag te gaan rond de executieve functies.

Aan het einde van de cursus is er een interactieve Quiz waardoor je kunt nagaan of je de leerstof onder de knie hebt. Ben je hier voor geslaagd (een score van 80% of meer) dan krijg je automatisch je deelnamebewijs.

Na deze online cursus over executieve functies in de klas:

  • weet jij welke executieve functies er zijn

  • ontdek je hoe de executieve functies zich ontwikkelen

  • en hoe jij hierop een positieve impact kunt hebben

  • kun jij de executieve functies bij je leerlingen een boost geven

"Veel praktische tips, de theorie, hoe we het in de klas kunnen toepassen. Maar ook de theoretische achtergrond, de spelletjes die je kan gebruiken. Er worden tips en tricks gegeven, de spelletjes, ... alles wordt direct heel concreet. Het was een zeer interessante, leerrijke cursus. Er worden heel veel praktische tips gegeven, die je echt direct kan toepassen tijdens de lessen/in de klas." 

- Sophie Haemels, Leerkracht BuSo

Vanessa Lauwers

Jouw docente

​Ik ben Vanessa Lauwers, bezielster van ’t Zonnekind, kind & jongerencoach. Doorheen de jaren heb ik honderden kinderen en jongeren begeleid. Vele van deze aanmeldingen hadden te maken met gedrag. Gedrag dat vaak door volwassenen als storend werd ervaren en uiteindelijk ervaart ook het kind/jongere dat dit gedrag niet langer constructief is en willen ze hier verandering in brengen. Geen enkel kind is graag boos of bang.

 

Ik zie het als mijn roeping om andere (onderwijs) professionals de kinderen en jongeren van NU beter te leren begrijpen en begeleiden. Met de "oude methoden" (zoals straffen komt men niet ver meer) en dient zich een nieuwe aanpak aan om kinderen te helpen.

In 2022 ontstond in co-creatie met Steven Gielis (bezieler Zitdazo en docent Orthopedagogie) het boek ‘Ik kan het nog niet: leren omgaan met faalangst’ voor kinderen uit de lagere school om samen met hun ouders of leerkracht het faalangstmonster kleiner te maken. Er werden reeds meer dan 1.000 exemplaren van het boek verkocht.

 

Deze online cursus is gebaseerd op mijn:

✓ ruim 2 decennia ervaring als coach & trainer; 

✓ ervaring in het begeleiden van ruim 500 kinderen en jongeren d.m.v. individuele of groepstrajecten en zomerscholen;

✓ ervaring in het geven en begeleiden van onderwijsprofessionals die samen meer dan 12.000 kinderen dagelijks in de klas en daarbuiten laten stralen

✓ kennis dankzij mijn studies en verschillende coachopleidingen.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Meer inzicht in de EF en hoe je herkent dat ze minder ontwikkeld zijn. Ik vond het zeer interessant om bruikbare tips te krijgen van Vanessa.Ik maak gebruik van wat ik heb bijgeleerd om dit ook te observeren bij mijn leerlingen. Ik wil ook graag concreet aan de slag om de inhibitie te versterken met de tips die ik vandaag heb bijgeleerd dit opnemen in onze wekelijkse zorgles.

Dit was een zeer waardevolle training die me veel inzichten heeft gegeven en handvaten heeft aangereikt. Ik hoop hiermee een degelijke aanpak in onze school te kunnen helpen uitwerken. Dank je wel!

Hilde, leerkracht

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9603.jpg

Praktisch

WAT IS DE PRIJS ?

De online cursus kost 87€ (incl. BTW).

BETALING

Je vult het formulier in, je voltooit de elektronische betaling en je kan meteen aan de slag.

ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden verbonden aan de Zonnekind Academy vind je hier.

JE KAN METEEN STARTEN

Binnen enkele minuten na jouw aanmelding ontvang je een e-mail met daarin je persoonlijke login en paswoord.

Heb je reeds in het verleden een online cursus aangekocht in de Academy? Dan wordt deze nieuwe cursus automatisch toegevoegd aan je Academy. Je ontvangt een mail ter bevestiging dat we deze cursus hebben toegevoegd.

VRAGEN?

Lees hieronder de meeste gestelde vragen. Je vindt er vast en zeker je antwoord. Is dat niet het geval? Stuur ons dan een mail.

"De cursus geeft heel duidelijke informatie over alle executieve functies, maar vooral super praktische tips om er in de klas effectief mee aan de slag te gaan. Het was net de cursus waar ik naar op zoek was!" Els Reekmans - Leerkracht BUSO

FAQ faalangst

Veel gestelde vragen en de antwoorden

bottom of page