Live Workshop: Creatief met faalangst

Je hebt leerlingen met faalangst in de klas?

Je werkt/begeleidt kinderen/jongeren met faalangst?

Je ervaart dat het gesproken woord niet altijd het beste communicatiemiddel is om met kinderen aan de slag te gaan in functie van faalangst?

Je gelooft in de meerwaarde die creativiteit kan brengen in jouw begeleidingsaanpak maar je mist de tools?

Dan is deze workshop "Creatief met faalangst" écht iets voor jou!

Creativiteit en faalangst hebben veel met elkaar te maken. Sommigen zeggen zelfs dat creativiteit het tegenovergestelde van faalangst is. Creativiteit kan het kind helpen om zijn/haar angst lost te laten.

Het gaat over doen en ervaren. Durven leren, durven foutjes te maken en er oplossingsgericht ermee omgaan.

Daarom hebben we deze workshop in het leven geroepen. Om jou als leerkracht/ondersteuner/ orthopedagoog... creatieve werkvormen aan te reiken om kinderen met faalangst te ondersteunen. En natuurlijk heeft elk kind in de klas/groep er baat bij.

 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop stel je onder meer je eigen M.O.E.D. koffer samen. Een houten koffer die op het einde van de dag boordevol creatieve materialen en oplossingen gaat zitten om met de kinderen in je klas/groep aan de slag te gaan.

Thema's waar we rond werken tijdens deze workshop:

* het tekenen van een faalangstgesprek

* het g-denken

* emoties

* het verkeerslicht ifv stressniveau

* helpende gedachten versus niet helpende gedachten

* ideeën om die piekerhoofden tot rust te brengen (denk aan visualisaties en ontspanningsoefeningen)

* oefeningen die je in de klas/groep kunt uitvoeren. Je stelt zelf je aanbod samen.

* het bespreekbaar maken van faalangst in de klas op een uiteraard creatieve manier

* M.O.E.D. verzamelen om faalangst te lijf te gaan (figuurlijk hé)

Het doel van deze workshop

Het doel van deze workshop is om je de tools te geven om op een creatieve manier in je klas/groep aan de slag te gaan rond en met faalangst. Zonder dat daar eindeloos veel woorden bij moeten gebruikt worden.

Het doel van de creatieve werkvormen is om door beeldend te werken dingen naar boven te halen die zich onder de oppervlakte bevinden. Creatief bezig zijn is soms makkelijker dan praten over bepaalde kwesties. Het kan ook zo zijn dat een kind niet goed onder woorden kan brengen wat het graag wilt uitdrukken en dan kan creatief bezig zijn het de inzichten geven over zichzelf. Uiteraard gaat het doen van de (creatieve) opdrachten ook een avontuur voor jou zijn want creativiteit maakt vaak heel wat los. 

Iets voor jou? Absoluut!

Je denkt misschien "Oh, ik ben helemaal niet creatief!" wel leg deze gedachte naast je neer. Het is een belemmerende en niet helpende gedachte. Je trainer is er om je op weg te helpen en we werken in een kleine groep waardoor het fijn samenwerken is en dat je van elkaar kunt leren.

Best dat je kleren aandoet die 'vuil' mogen worden want je gaat letterlijk je handen vuil maken. Je hoeft helemaal niets mee te brengen buiten je enthousiasme. We voorzien alle creamaterialen (van verf, wasco tot en met papier en alle andere benodigheden) die je nodig hebt.

 

Je gaat met volle handen naar huis: je M.O.E.D koffer die gevuld is met concrete en bruikbare tools/opdrachten om in de klas/groep onmiddellijk aan de slag te gaan.

Het helpt natuurlijk als je de online training "Faalangst in de klas" reeds gevolgd hebt. Het is echter geen must om deze workshop te volgen. Weet wel dat we tijdens deze workshop vooral aan de slag gaan met creatieve werkvormen en niet zo zeer gaan bezig zijn met theorie rond faalangst. Wil je je daar in verdiepen dan verwijs ik je graag door naar de Zonnekind Academy voor de online training "Faalangst in de klas".

Jouw Trainer?

 

Vanessa Lauwers - founder van 't Zonnekind en tevens Faalangstcoach.

 

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

Zelf maak ik steeds gebruik van creatieve coaching tijdens de coachsessies. Op die manier help ik kinderen en jongeren hun (creatieve) kracht weer aan te boren en het in te zetten als een positieve kracht in hun leven. Het leert hun weer speels en vindingrijk te zijn en geeft zelfvertrouwen. Voor velen geeft het ook geruststelling dat ze niet moeten praten en toch wordt tijdens een creatieve coachsessie heel veel "gezegd". 

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen met faalangst de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Locatie: 
Het Appèl

Brusselsesteenweg 544

2800 Mechelen (vlak aan de afrit van de E19 Mechelen Noord)

1 dag workshop

Zaterdag 27 maart 2021

Vrijdag 9 april 2021

Zaterdag 8 mei 2021

van 9u30 tot 17u

Woensdag 9 & 16 juni 2021 gespreid over 2 namiddagen van 14u tot 17u

Prijs: 207 euro

Inclusief cursusmaterialen, creamaterialen, lunch en drank en 21% btw.

Je knutselwerken neem je mee naar huis.

Deelnamecertificaat.

Heb je een Zonnekind Academy membership? Vul dan zeker je kortingscode in!

6 deelnemers per sessie.
Coronaproof!

Inschrijven doe je via DEZE LINK

Deze workshop richt zich naar opvoeders, leerkrachten lager of secundair onderwijs,

ondersteuners, zorgleerkrachten/coördinators, coaches … eigenlijk iedereen die op een creatieve manier aan de slag wil gaan met faalangst bij kinderen/jongeren.

Nog vragen?

Stuur ons mail.