top of page

Uit je hoofd, in je lijf: groeigroep voor jongeren

Prijs

€100

Datum:

Wed Sep 13 2023 14:30:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Wat we gaan doen tijdens deze workshop

STOP, we nemen de tijd om stil te vallen, ons lichaam te voelen, om te observeren wat er in onszelf omgaat.


We gaan op zoek naar de vragen die sterk aanwezig zijn: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat doet me goed? Wat maakt het mogelijk om mijn drukke hoofd tot rust te brengen? Hoe kan ik klaarder kijken naar mijn toekomst? Hoe kan ik juiste keuzes maken voor mezelf?


We gaan telkens van start met lichaamswerk. We oefenen ademhalingstechnieken, relaxatie en verinnerlijking om rust en ontspanning te ervaren.

 

Het dagelijkse leven zit vol van moetjes (door onszelf en anderen opgelegd 😊), sociale media, druk van ouders, van school, verwachtingen rondom ons.Overal prikkels en verwachtingen die ons hoofd doen tollen, en die we moeten kanaliseren tot wat echt nodig is…We oefenen mogelijkheden om rust in ons lichaam en ons hoofd te brengen. De mogelijkheid om  deze mallemolen bij momenten stil te zetten. Middelen aanreiken om te ontspannen zoals relaxatie en verinnerlijking. Aanleren om op gepaste tijden te kiezen voor jezelf, en de stapjes te nemen die ervoor zorgen dat je meer rust vindt. Hoe meer je oefent en de tijd neemt om stil te vallen, hoe meer het gevoel van rust en eenheid tussen lichaam en geest toeneemt.

Ik ben blij dat ik hen met yoga, al is het een ministukje, meer bewust kan maken van hun eigenheid. Dat ze de weg naar volwassenheid kunnen invullen met in zichzelf te geloven en te voelen wat hen gelukkig maakt.


Wanneer we zelf een staat van geluk ervaren, van vertrouwen en zelfvertrouwen, kunnen we anders leven en op een andere manier omgaan met onszelf en de wereld rondom ons.


PRAKTISCH


We komen 6 keer samen, op woensdag 13/09, 27/09, 11/10, 25/10, 22/11 en 20/12, telkens van 16u30 tot 18u00.


Tijdens deze reeks komen volgende thema’s aan bod: vertrouwen, gevoelens, dromen en talenten. Voor wie? Knapperds van de middelbare school. Volledige reeks: 100 euro.

Jouw begeleider

Sinta Vandromme

Ik ben Sinta.

Ik geef 22 jaar les in het basisonderwijs in Vilvoorde. , waar een rijkdom aan verschillende culturen, talen, sociale achtergronden aanwezig is. Ik werk graag aan het creatief omgaan met kinderen van allerlei sociale lagen, elk met hun eigen uitdagingen zodat elk kind zich gehoord en gezien voelt om in een veilige omgeving het beste uit zichzelf te kunnen halen en ook zichzelf te kunnen zijn en blijven. Dat is mijn missie.Ik geniet ervan om ‘het kind’ in mezelf naar boven te laten komen. Dan voel ik me vrij, los van alle beslommeringen en verantwoordelijkheden van het dagelijkse leven.
En dat doe ik ook graag met anderen. Het pure kind laten “zijn”.
Ik ben mama van Raf (27), Fiona (24) en Hannah (21).
Sinds een 12-tal jaar ben ik me gaan verdiepen in Mindfulness en yoga.
Mindfulness en yoga beleven, geeft me een goed gevoel. Het brengt me rust en maakt me gelukkig. Het brengt inzicht in mezelf. En ik zie het als een uitdaging en voorrecht om dit ook aan kinderen, jongvolwassenen te laten beleven en ervaren. Beweging, ademhalingstechnieken, relaxatie en meditatie hebben zo elk hun positieve bijdrage aan ons dagelijks leven.
Ik heb een opleiding tot talentenbouwer gevolgd.
Ik sluit binnenkort de opleiding “Kind-en jongerencoaching” af in ‘t Zonnekind. 😊
In 2017 heb ik de intensieve training ‘Kinderyoga’ gevolgd bij Helen Purperhart.
De opleiding “Viniyoga” heb ik in 2022 afgerond. Blij met de titel van “Yogācārya” erkend door de Yogafederatie.
Ik hou van ronddwalen in de bossen en velden, lekker werelds koken en eten, dansen, lezen, bewegen… Ik bouw graag bewust momenten in van niet-doen, maar “zijn”.

Sinta Vandromme

Praktisch

* voor kinderen van het 1e t/m 4e leerjaar

* Prijs is alles inbegrepen zoals water, tussendoortje en creatmaterialen

* de knutselwerkjes worden mee naar huis genomen

* kinderen kunnen tot max.10 minuten voor en na de workshop worden afgezet en opgehaald. We rekenen op het naleven van deze afspraken.

bottom of page