Foto9_edited_edited.jpg

Wil jij te weten hoe je communicatie kunt inzetten om in verbinding met kinderen/jongeren te geraken?

Wil jij inzetbare communicatietechnieken leren die effectief helpen om met kinderen in dialoog te geraken?

Dan is deze workshop zeker iets voor jou!

Herkenbaar bij jou?

checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png

Heb je het soms moeilijk om te verwoorden wat je soms moeilijk vindt aan het gedrag van een kind/tiener?

Weet je niet altijd hoe je een kind écht kunt bereiken?

Heb je soms het gevoel dat kinderen/jongeren niet echt luisteren naar wat je te zeggen hebt?

Is het moeilijk voor je om op een correcte manier met een "vijandige" communicatie om te gaan?

Wil je dat kinderen/jongeren echt naar je luisteren?

Heb je minstens één keer 'ja' geantwoord?

Dan ga je veel nieuwe inzichten opdoen in deze interactieve workshop rond 'Verbindend communiceren met kinderen en jongeren.'

BEN JE KLAAR OM ECHT IN VERBINDING TE GAAN MET KINDEREN/JONGEREN?

 

Dan is de workshop 'Verbindend communiceren met kinderen en jongeren' echt iets voor jou!

"Ik heb veel dingen uit jouw workshop al gebruikt en ik ben zo blij dat ik jouw workshop heb gevolgd. Het heeft een positief effect gehad op mijn leven.

Eva- Deelneemster"

Eva- Deelneemster 

"Ik beschikte enkel over de basiskennis en wat je zelf kent uit ervaring. De kunst is nu natuurlijk om dit nu zelf praktisch en creatief om te zetten in de hulpverlening, maar ik heb het gevoel dat ik wel beschik over de nodige handvaten en kennis."

Hanne

"Je voelt dat deze training gegeven wordt door iemand die heel veel ervaring heeft rond deze materie en vanuit haar hart training geeft. En je kan er nadien zoveel kinderen mee helpen. De training is heel uitgebreid theorie, met heel veel praktisch en creatief toepasbare tips."

Birgit

Communicatie is een middel om écht in verbinding te kunnen gaan met kinderen, jongeren en met volwassenen.

 

Communiceren kun je leren zeg ik altijd. Een goede communicatie leidt tot begrip en dat leidt dan weer tot verbinding.

Als we willen dat kinderen naar ons luisteren, dan is het even belangrijk dat wij naar hen luisteren: onbevooroordeeld en zonder meteen conclusies te trekken. Soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Luisteren is dus een kunst. Ik leer je tijdens deze dag hoe je écht kunt luisteren, vanuit je hart, om verbinding aan te gaan met je gesprekspartner: het kind (of tiener).

​Daarom helpt het om op een positieve en opbouwende manier te communiceren met een kind. Dat dit niet altijd lukt, is niet erg en hoort erbij. Er zijn een aantal praktische strategieën die een positief effect kunnen hebben op het gedrag en de reactie van het kind in jullie communicatie.

WAT JE MAG VERWACHTEN VAN DEZE WORKSHOP

 

In deze interactieve workshop krijg je een theoretisch kader (eerder beperkt, het is geen academische uiteenzetting) en vooral véél praktijk.

Communiceren leer je maar door het te doen, niet door er over te praten hoe je het gaat doen. Ik zet tijdens deze dag sterk in op rollenspellen en oefeningen die je laten ervaren wat het is om op een juiste manier te communiceren en hoe je zo begrip en verbinding tot stand brengt met je gesprekspartner.

 

Je ontdekt tijdens deze dag ook welke communicatiebarrières er zijn en hoe je deze in jouw gesprekken kunt vermijden.

Je leert effectieve gespreksvaardigheden onder de knie te krijgen. Dit doen we aan de hand van rollenspellen om zo de technieken te leren beheersen.

 

Wil je weten hoe je op positieve en effectieve manier met kinderen kunt communiceren? Wil je meer connectie & samenwerking met je kind hebben? Dan schakel je over op verbindende communicatie.

Door op deze manier te gaan communiceren met kinderen bespaar je jezelf een hoop frustraties en hoef je niet terug te vallen op boosheid als er iets niet gedaan wordt dat je gevraagd hebt. Je gaat het kind veel beter leren begrijpen en snappen waarom het soms niet 'luistert'.

​De workshop geeft je handvatten in communicatie met kinderen en tieners. Verbindende communicatie is een uitstekend hulpmiddel om de leefwereld van kinderen beter te begrijpen.

De workshop bestaat uit 2 lesdagen. Tijdens de eerste dag gaan we ons voornamelijk verdiepen in de verbindende communicatie omdat deze de basis van alle communicatie is. Tijdens de tweede lesdag gaan we aan de slag met specifieke communicatietechnieken om tijdens kind-en tienergesprekken in te zetten.

​Na het volgen van deze praktische en interactieve communicatieworkshop weet je:

 • Het belang van verbindend communiceren

 • De valkuilen in communicatie en hoe deze te voorkomen

 • Hoe je kinderen in communicatie kunt brengen ook door het gebruiken van creatieve werkvormen

 • Wat je moet doen als een kind blokkeert of niet wilt praten

 • Hoe je feedback kan geven op een constructieve manier

 • enz.

De opbouw en de praktijkoefeningen maken deze opleiding geschikt voor (onderwijs) professionals die met kinderen/tieners werken.

Tussen beide opleidingsdagen zitten een periode van een aantal weken. Deze periode is bewust gekozen zodat je tijdens deze weken effectief aan de slag gaat met de aangeleerde technieken, dat je feedback uitbrengt en dat we gaan bijsturen mocht dat nodig zijn.

Even Voorstellen

 

Ik ben... Vanessa Lauwers | Communicatiespecialiste | Kind & Jongeren coach en Trainer

 

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. 

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in en uit de klas ook leuk kan zijn. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen en jongeren dat ik deze workshop ontwikkelde. Ik wil dat ouders, leerkrachten (en andere professionals uit het onderwijs) ontdekken wat de kracht is van verbindende communicatie.

Kinderen communiceren via gedrag. Soms wordt dat gedrag verkeerd geïnterpreteerd. Geloof me: er zijn geen lastige kinderen, alleen kinderen die het lastig hebben. Daarom vind ik het zo belangrijk dat jij als weet hoe je kunt communiceren met kinderen en jongeren: om hun beter te begrijpen en door wederzijds begrip krijg je ook effectief dingen gedaan. 

In een ver verleden studeerde ik af als Communicatiewetenschapster en sindsdien ben ik gepassioneerd gebleven over Communicatie. Vooral omdat ik uit ervaring weet welke successen je kunt boeken in de begeleiding van kinderen en jongeren als je de juiste communicatie gebruikt. Het gaat hier niet om manipulatie maar om verbinding. Dat is wat kinderen en jongeren nodig hebben om zich naar jou toe als professional te kunnen openstellen.

 

In de 15 jaar dat ik communicatietrainingen geef aan jong en oud(er), heb ik ondertussen een eigen methode ontwikkeld die ik graag met je deel. Alles wat ik je aanleer, pas ik zelf toe tijdens mijn gesprekken met kinderen en jongeren. Ik weet dus dat het werkt!

Wat je tijdens de Communicatie Workshop leert:

Dag #1 

Verbindend Communiceren met kinderen en jongeren

Om kinderen te kunnen bereiken en met hen in verbinding te gaan is verbindende communicatie een handige tool. Communiceren kun je leren dus door de vele praktische oefeningen tijdens de opleidingsdag kun je meteen aan de slag gaan. Het is als we echt met kinderen in verbinding geraken dat ze achter "hunne betonnen muur" laten kijken maar ze willen de zekerheid dat we echt naar ze luisteren en dat we dat ook oordeelloos kunnen. Ook de manier waarop we een boodschap overbrengen is bepalend in je relatie met kinderen en jongeren.

checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Wat is verbindende communicatie?

De 4 voorwaarden voor een goede communicatie

Kenmerken van goed luistergedrag

Actief luisteren​

12 communicatiebarrières en hoe daar mee om te gaan​

Het onder de knie krijgen van de ik-boodschap (eerder dan de jij boodschap)

Het vermijden van 'nietjes en geentjes' in je communicatieboodschappen​

Hoe je door de juiste communicatie een kind of jongeren in zijn/haar waarde kunt laten

De kracht van het compliment

vanessa.jpeg

Dag #2 

Kind & Jongerengesprekken
In dag 1 van de Communicatie Workshop krijg je de basis mee. Tijdens deze 2e dag gaan we dieper op bepaalde communicatievormen en technieken in. Als (onderwijs) professional is het noodzakelijk om kinderen en aan de praat te krijgen om hun te kunnen helpen en ondersteunen bij hun hulpvraag. Communicatie is een uitstekend middel om de leefwereld van kinderen en jongeren beter te begrijpen.
Tijdens deze tweede dag leer je onder meer:
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Hoe je een kind of jongere aan de praat krijgt over wat het bezighoudt​

Hoe je een kind of jongere uit zijn/haar stilte kunt halen

Moet je praten en/of spelen?​

Enkele creatieve werkvormen om op een andere manier in communicatie te treden ​

Welke vraagtechnieken je kunt gebruiken en we gaan hier uitgebreid op oefenen

Wat metacommunicatie is

Hoe je omgaat met het "ik weet het niet" antwoord

Wonder en schaalvragen leren inzetten

Hoe je op een constructieve manier feedback kunt geven

HET VERLOOP VAN DE COMMUNICATIE WORKSHOP

user.png
Welkom

Bij aankomst word je persoonlijk door mij opgewacht en welkom geheten. 

Een heerlijk tasje koffie of thee staat klaar en ook iets lekkers. Het is de bedoeling dat je je helemaal op je gemak kunt voelen.

Je kan al uitgebreid kennismaken met de andere deelnemers.

open-book.png
Theorie

Tijdens de training krijg je een theoretisch kader rond verbindende communicatie. De theorie is er echter om je een goede basis te geven om het in praktijk te kunnen zetten.

conversation (1).png

Praktijk

We gaan sleutelen aan jouw communicatievaardigheden en technieken. Niet door er over te praten maar door te doen.

Actie!

Rollenspellen en praktische oefeningen om je te helpen bepaalde communicatietechnieken onder de knie te krijgen.

Door de periode van een aantal weken tussen de 2 opleidingsdagen krijg je de kans om effectief aan de slag te gaan met de aangeleerde technieken en krijg je de kans om je eigen vaardigheden verder te gaan ontwikkelen. Tijdens een online intervisie moment (voor de 2e lesdag), gaan we jouw vooruitgang evalueren en bijsturen waar nodig.

conversation.png

Coach Calls 

Online intervisie moment met de andere deelnemers. Tijdens deze coach call zet ik mijn "pet" als coach op en begeleid je naar nog meer doeltreffendheid in je communicatie.

We overlopen hoe het voor jou de voorbije weken geweest is, of je aan de slag bent gegaan (ik hoop van wel) met de technieken, wat er goed loopt en waar het nog moeilijk is of waar je zelf aangeeft van nog hulp bij te kunnen gebruiken. Eventuele casussen kunnen ook aan bod komen.

Planning Coach Calls - telkens om 19u30

4/11/21

9/12/21

folder.png
Materialen

Je krijgt de werkmaterialen die bij deze workshop horen:

 • de handouts van de presentatie

 • een werkboek zodat je ook na deze workshop kunt blijven oefenen

map.png

Praktisch

 

Data:

Dag 1: Verbindend communiceren op zaterdag 9/10/2021

Dag 2: Kind & jongerengesprekken op zaterdag 13/11/2021

Startuur: 9u30

Einde voorzien rond: 16u30

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Indien dit door de op dat moment geldende Coronamaatregelen niet mogelijk is, worden deze opleidingsdagen naar een later tijdstip herplant.

Locatie: 2800 Mechelen

 

De Communicatie workshop gaat door vanaf 4 inschrijvingen.

Heb je de eerste dag (Verbindend communiceren) al gevolgd? Laat ons dan een berichtje.

SCHRIJF JE NU IN VOOR

€ 394,-(inclusief 21% btw)

Inclusief werkmaterialen, lunch, drank en tussendoortjes.

Prijs excl btw: 325,62€

KMO-Portefeuille aanvragen voor deze opleiding?

 • via KMO portefeuille € 228€

 • zonder KMO portefeuille € 325,62
  + BTW € 68,38

 • Aanvraag KMO-portefeuille:

 • bedrag aanvraag € 325,62

 • 14 uren 

 • omschrijving opleiding: communicatie workshop

Heb je nog vragen over de Communicatie workshop? Stel ze hier...

Bedankt voor de inzending!

DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes.

Algemene voorwaarden / Privacyverklaring