Live Workshop: Verbindend communiceren met kinderen

Welke communicatie geeft je kind zelfvertrouwen en draagt bij aan de ontwikkeling van een positief zelfbeeld? En wat als je kind regelmatig vervelend gedrag vertoont en het lastig voor je is om positief tegen je kind te spreken? In je communicatie en benadering naar je kind kan een sleutel liggen in het veranderen van het gedrag van je kind.

Communicatie is een middel om echt in verbinding te kunnen gaan met kinderen, maar evenzeer met volwassenen. Communiceren kun je leren zeg ik altijd. Een goede communicatie leidt tot begrip en dat leidt dan weer tot verbinding.

 

Als we willen dat kinderen naar ons luisteren, dan is het even belangrijk dat wij naar hen luisteren: onbevooroordeeld en zonder meteen een conclusie te willen trekken. Soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Luisteren is dus een kunst. Ik leer je tijdens deze dag hoe je écht kunt luisteren, vanuit je hart, om verbinding aan te gaan met je gesprekspartner: het kind.

Daarom helpt het om op een positieve en opbouwende manier te communiceren met een kind. Dat dit niet altijd lukt, is niet erg en hoort erbij. Er zijn een aantal praktische strategieën die een positief effect kunnen hebben op het gedrag en de reactie van het kind in jullie communicatie.

 

Wat je onder meer leert tijdens deze training:

- Een doeltreffende communicatieformule.

- Hoe luister ik echt naar een kind?

- Hoe je opbouwende kritiek geeft.

- Welke communicatiebarrières kan je tegenkomen en hoe ga je daarmee om?

- Gespreksvaardigheden die er toe bijdragen dat het kind ook zelf zijn problemen leert oplossen.

- Hoe je door gebruik te maken van de 'ik-boodschap ipv een 'jij' boodschap de aanvalsmodus van het kind voorkomt.

Wil je weten hoe je op positieve en effectieve manier met kinderen kunt communiceren? Wil je meer connectie & samenwerking met je kind hebben? Dan schakel je over op Verbindende Communicatie.

Door op deze manier te gaan communiceren met kinderen bespaar je jezelf een hoop frustraties en hoef je niet terug te vallen op boosheid als er iets niet gedaan wordt dat je gevraagd hebt. Je gaat het kind veel beter leren begrijpen en snappen waarom het soms niet 'luistert'.

De training geeft je handvatten in communicatie met kinderen en tieners. Verbindende communicatie is een uitstekend hulpmiddel om de leefwereld van kinderen beter te begrijpen.

Na het volgen van deze praktische workshop weet je:

  • Het belang van verbindend communiceren

  • De valkuilen in communicatie en hoe deze te voorkomen

  • Hoe je effectief instructies kunt geven

  • Hoe je op een positieve manier feedback / kritiek kunt geven
     

De opbouw en de praktijkoefeningen maken deze opleiding geschikt voor zowel ouders als professionals die met kinderen/tieners omgaan.

Als Communicatiewetenschapster maak ik gebruik van verschillende methoden: Rosenberg, Gordon, en Delfos. In de 15 jaar dat ik communicatietraining geef, heb ik het beste van verschillende auteurs/onderzoekers bijeengebracht. Alles wat ik je zal aanleren, pas ik zelf ook toe tijdens mijn gesprekken met kinderen. Ik weet dus dat het werkt!

 

Tijdens deze dag krijg je een theoretisch kader maar de nadruk ligt op toepassing! Ik wil dat je naar huis gaat met nieuwe technieken die je meteen kunt implementeren in je gezin of in je professionele omgeving.

 

Deze dag is een initiatie in het verbindend communiceren. De workshop 'Kindgesprekken' is het vervolg op deze workshop en is bestemd voor (onderwijs) professionals.

PRAKTISCH

 

Voor wie?

Ouders, leerkrachten en hulpverleners die met kinderen/jongeren werken en willen leren om op een verbindende manier te communiceren.

Jouw Trainer?

 

Vanessa Lauwers - zaakvoerder en kind en jongerencoach van 't Zonnekind. Afgestudeerd als Communicatiewetenschapster en geeft al ruim 15 jaar Communicatietrainingen aan kleine en grote ondernemingen maar evenzeer ook aan kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken. Communicatie heeft voor haar geen geheimen meer en ze deelt graag met jou de technieken die bewezen hebben dat ze werken. Dat bespaart jou een hele hoop lees en zoekwerk naar een methode die werkt om op een verbindende manier te communiceren met kinderen en jongeren.

Locatie: Mechelen

Van 9u30 t.e.m. 17u

Zaterdag 10 april 2021

Prijs: 207 euro

Inclusief cursusmaterialen, lunch en drank.

Comboprijs: 387 euro voor 2 dagen (Verbindende communicatie + Kindgesprekken)

12 deelnemers per sessie.
Coronaproof! Ifv de geldende maatregelen op dat moment.

Workshop gaat door vanaf 5 inschrijvingen.

Inschrijven doe je via DEZE LINK