Live Workshop: Verbindend communiceren met kinderen

Als ouder, als leerkracht, als ondersteuner of hulpverleners… gesprekken met kinderen hebben we allemaal. En voor sommigen van ons is communiceren met kinderen zelfs een kerntaak. Toch is communicatie niet altijd zo gemakkelijk. Wat als je tegen een muur aanloopt? Of je eigen ‘rode’ knop wordt ingeduwd en je niet meer rustig kunt blijven?

 

Communicatie is een middel om echt in verbinding te kunnen gaan met kinderen, maar evenzeer met volwassenen. Communiceren kun je leren zeg ik altijd. Een goede communicatie leidt tot begrip en dat leidt dan weer tot verbinding.

 

Als we willen dat kinderen naar ons luisteren, dan is het even belangrijk dat wij naar hen luisteren: onbevooroordeeld en zonder meteen een conclusie te willen trekken. Soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Luisteren is dus een kunst. Ik leer je tijdens deze dag hoe je écht kunt luisteren, vanuit je hart, om verbinding aan te gaan met je gesprekspartner.

 

Wat je onder meer leert tijdens deze training:

- Hoe luister ik echt naar een kind?

- Welke communicatiebarrières kan je tegenkomen en hoe ga je daarmee om?

- Wat is de juiste houding in een goed gesprek met kinderen?

- Hoe je kinderen op een fijne manier kunt confronteren met hun gedrag.

- De ‘ik’ boodschap.

Het voordeel van verbindend te communiceren?

Door op deze manier te gaan communiceren met kinderen bespaar je jezelf een hoop frustraties en hoef je (als ouder) niet terug te vallen op boosheid als er iets niet gedaan wordt dat je gevraagd hebt. Je gaat je kind veel beter leren begrijpen en snappen waarom het soms niet 'luistert'.

De training geeft je handvatten in communicatie met kinderen en tieners. Verbindende communicatie is een uitstekend hulpmiddel om de leefwereld van kinderen beter te begrijpen.

 

De opbouw en de praktijkoefeningen maken deze opleiding geschikt voor zowel ouders als professionals die met kinderen/tieners omgaan.

Als Communicatiewetenschapster maak ik gebruik van verschillende methoden: Rosenberg, Gordon, en Delfos. In de 15 jaar dat ik communicatietraining geef, heb ik het beste van verschillende auteurs/onderzoekers bijeengebracht. Alles wat ik je zal aanleren, pas ik zelf ook toe tijdens mijn gesprekken met kinderen. Ik weet dus dat het werkt!

 

Tijdens deze dag krijg je een theoretisch kader maar de nadruk ligt op toepassing! Ik wil dat je naar huis gaat met nieuwe technieken die je meteen kunt implementeren in je gezin of in je professionele omgeving.

 

Deze dag is een initiatie in het verbindend communiceren. Nadien kan je je nog verder gaan bekwamen tijdens de verdiepingsdagen.

PRAKTISCH

 

Voor wie?

Ouders, leerkrachten en hulpverleners die met kinderen/jongeren werken en willen leren om op een verbindende manier te communiceren.

Jouw Trainer?

 

Vanessa Lauwers - zaakvoerder en kind en jongerencoach van 't Zonnekind. Afgestudeerd als Communicatiewetenschapster en geeft al ruim 15 jaar Communicatietrainingen aan kleine en grote ondernemingen maar evenzeer ook aan kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken. Communicatie heeft voor haar geen geheimen meer en ze deelt graag met jou de technieken die bewezen hebben dat ze werken. Dat bespaart jou een hele hoop lees en zoekwerk naar een methode die werkt om op een verbindende manier te communiceren met kinderen en jongeren.

Prijs?

Prijs voor particulieren: 155 euro (incl btw)

Prijs voor organisaties: 155 euro (excl btw)

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via deze link.

Locatie: Nog te bepalen

Voorlopig nog geen nieuwe datum

Prijs: 155 euro

Inclusief cursusmaterialen, lunch en drank.

8 deelnemers per sessie.
Coronaproof!

Inschrijven doe je via DEZE LINK