Live Workshop: Verbindend communiceren met kinderen

Als ouder, als leerkracht, als ondersteuner of hulpverleners… gesprekken met kinderen hebben we allemaal. En voor sommigen van ons is communiceren met kinderen zelfs een kerntaak. Toch is communicatie niet altijd zo gemakkelijk. Wat als je tegen een muur aanloopt? Of je eigen ‘rode’ knop wordt ingeduwd en je niet meer rustig kunt blijven?

 

Communicatie is een middel om echt in verbinding te kunnen gaan met kinderen, maar evenzeer met volwassenen. Communiceren kun je leren zeg ik altijd. Een goede communicatie leidt tot begrip en dat leidt dan weer tot verbinding.

 

Als we willen dat kinderen naar ons luisteren, dan is het even belangrijk dat wij naar hen luisteren: onbevooroordeeld en zonder meteen een conclusie te willen trekken. Soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Luisteren is dus een kunst. Ik leer je tijdens deze dag hoe je écht kunt luisteren, vanuit je hart, om verbinding aan te gaan met je gesprekspartner.

 

Wat je onder meer leert tijdens deze training:

 

- Hoe praat je met een kind dat niet wilt praten?

- Hoe krijg je een kind aan de praat over wat hem/haar bezighoudt?

- Welke vraagtechnieken kun je gebruiken?

- Hoe luister ik echt naar een kind?

- Welke communicatiebarrières kan je tegenkomen en hoe ga je daarmee om?

- Wat is de juiste houding in een goed gesprek met kinderen?

- Hoe je kinderen op een fijne manier kunt confronteren met hun gedrag.

- De ‘ik’ boodschap.

Het voordeel van verbindend te communiceren?

Door op deze manier te gaan communiceren met kinderen bespaar je jezelf een hoop frustraties en hoef je (als ouder) niet terug te vallen op boosheid als er iets niet gedaan wordt dat je gevraagd hebt. Je gaat je kind veel beter leren begrijpen en snappen waarom het soms niet 'luistert'. Als hulpverlener krijg je inzichten in de leefwereld van het kind waardoor je je hulpverlening hier veel beter kunt op afstemmen.

 

De training geeft je handvatten in communicatie met kinderen en tieners. Verbindende communicatie is een uitstekend hulpmiddel om de leefwereld van kinderen beter te begrijpen. De opbouw en de vele praktijkoefeningen maken deze opleiding geschikt voor zowel ouders als professionals die met kinderen/tieners omgaan.

Als Communicatiewetenschapster maak ik gebruik van verschillende methoden: Rosenberg, Gordon, en Delfos. In de 14 jaar dat ik communicatietraining geef, heb ik het beste van verschillende auteurs/onderzoekers bijeengebracht. Alles wat ik je zal aanleren, pas ik zelf ook toe tijdens mijn gesprekken met kinderen. Ik weet dus dat het werkt!

 

Tijdens deze dag krijg je een theoretisch kader maar de nadruk ligt op toepassing! Ik wil dat je naar huis gaat met nieuwe technieken die je meteen kunt implementeren in je gezin of in je professionele omgeving.

 

Deze dag is een initiatie in het verbindend communiceren. Nadien kan je je nog verder gaan bekwamen tijdens de verdiepingsdag.

PRAKTISCH

 

Voor wie?

Ouders, leerkrachten en hulpverleners die met kinderen/jongeren werken en willen leren om op een verbindende manier te communiceren.

Wanneer?

Woensdagvoormiddagen (gespreid dus) 24 juni en 1 juli 2020 telkens van 9u tot 12u. Locatie: Groepspraktijk Wommelgem.

Zaterdag 5 september 2020 in Mechelen. We starten om 9u30. Je bent een kwartiertje op voorhand welkom. De training eindigt omstreeks 15u30.

Drank (water, koffie, thee), tussendoortjes en broodjeslunch (enkel voor de dag training) worden voorzien.

Cursusmaterialen worden voorzien.

Indien de Coronamaatregelen tegen september nog van kracht zijn:

* Handgel zal voorzien worden.

* Je brengt je eigen mondmasker mee (verplicht).

* Uiteraard blijf je thuis mocht je enige ziektesymptomen vertonen.

Jouw Trainer?

 

Vanessa Lauwers - zaakvoerder en tevens ook trauma, kind en jongerencoach van 't Zonnekind. Afgestudeerd als Communicatiewetenschapster en geeft al ruim 15 jaar Communicatietrainingen aan kleine en grote ondernemingen maar evenzeer ook aan kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken. Communicatie heeft voor haar geen geheimen meer en ze deelt graag met jou de technieken die bewezen hebben dat ze werken. Dat bespaart jou een hele hoop lees en zoekwerk naar een methode die werkt om op een verbindende manier te communiceren met kinderen en jongeren.

Prijs?

Prijs voor particulieren: 130 euro (incl btw)

Prijs voor organisaties: 130 euro (excl btw)

 

Inclusief: cursusmaterialen, drank, broodjeslunch en tussendoortjes.

 

Bonus: gratis online intervisie  (datum wordt dan bepaald) van 1u waar je de kans krijgt om je ervaring te delen of hulp te vragen bij een case.

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via deze link.

Locatie : 2800 Mechelen

Groepsprak.Wommelgem

Zaterdag 5 setpt 2020

Woensdagvoormiddagen 24/06+01/07/2020

Prijs: 130 euro

Inclusief cursusmaterialen, broodjeslunch, drank en tussendoortjes.

BONUS: 1 uur intervisie gratis

10 deelnemers per sessie

Inschrijven doe je via DEZE LINK