Begeleiden van hoogsensitieve kinderen.jpg

Bezorg hoogsensitieve kinderen de gevoelige wereld die ze nodig hebben

Opleiding voor (onderwijs) professionals die hoogsensitieve kinderen beter willen begrijpen en hun begeleiding op maat van het hoogsensitieve kind willen afstemmen

KMO-Portefeuille-v3.jpg

Werk jij als (onderwijs) professional (ook) met hoogsensitieve kinderen? Wil je hen beter leren begrijpen? Of wil je ouders leren hoe zij hun hoogsensitieve kind kunnen begeleiden? Dan is deze opleiding iets voor jou.

In deze opleiding krijg je een duidelijk beeld van wat hoogsensitiviteit is. Je gaat ook begrijpen waarom een hoogsensitief kind het gedrag stelt dat het stelt. Zo kan jij jouw aanpak nog beter afstemmen op het kind en diens behoeften. 

Hoogsensitiviteit is niets meer of minder dan een karaktereigenschap. Een eigenschap met voordelen, maar in sommige situaties ook nadelen. Ik noem het vaak een gave. Het gaat er dus om hoogsensitieve kinderen te helpen hoe ze hun gave kunnen gaan inzetten. 

Wat is de kern van deze eigenschap? Hoe werkt het hoogsensitieve brein? Welke valkuilen, maar ook talenten brengt dat met zich mee? Wat zijn de verschillen met diagnoses zoals ASS en ADHD?

Er is inmiddels sinds het werk van E. Aaron best wel wat kennis over hoogsensitiviteit door de verschenen wetenschappelijke artikelen. Maar deze kennis  is amper verspreid. Er bestaan nog steeds veel misverstanden. En dat staat een goede begeleiding van het hoogsensitieve kind in de weg.

 

In deze opleiding leer je niet de basisbeginselen van coachen. De opleiding geeft je gedegen informatie en handvatten om binnen je eigen aanpak hoogsensitieve kinderen en hun ouders beter te kunnen begeleiden. 

Er is maximaal plaats voor 12 deelnemers om de persoonlijke en praktijkgerichte aanpak te garanderen. Je krijgt een theoretisch kader maar voor ons is het veel belangrijker dat je gaat beleven, voelen, ervaren en ontdekken door de rollenspellen, de oefeningen... om je zo een duidelijk beeld te geven van hoe een hoogsensitief kind de wereld ervaart.

Zoals je gewoon bent van 't Zonnekind bieden we je een unieke kijk op het thema van hoogsensitiviteit met hierin het kind centraal.

BEN JE KLAAR OM HOOGSENSITIEVE KINDEREN EN JONGEREN TE BEGELEIDEN OP EEN MANIER DIE BIJ HUN PAST?
Dan is de opleiding ''Begeleiden van hoogsensitieve kinderen' echt iets voor jou!

paris.png
OPLEIDINGSDAGEN

Je volgt 3 live opleidingsdagen in het Zonnekind Huis te Tremelo. We starten om 10u met de opleiding en dit tot ongeveer 17u.

Een heerlijke lichte lunch, zoete en andere lekkere (gezonde) tussendoortjes en drank (warm en koud) worden aangeboden. 

Geplande opleidingsdagen voor 2022:

zaterdag 24/09/2022

zaterdag 22/10/2022

zaterdag 26/11/2022

computer.png
ONLINE MASTERCLASSES

Je volgt tijdens deze training 3 online &  live  masterclasses via Zoom. De opnames van deze masterclasses worden achteraf toegevoegd aan jouw Zonnekind Academy. De Masterclass start om 19u30 en duurt een tweetal uren.

 

Geplande masterclasses voor 2022:

22/09/2022

06/10/2022

14/11/2022

conversation.png
COACH CALLS (of online intervisiemomenten)

Je volgt 3 online (live) coach calls tijdens deze training. Drie momenten waarop je met al je vragen terecht kunt en casussen kunt voorleggen. Een interactief moment met zowel je trainer als de andere deelnemers.

 

Geplande coach calls voor 2022:

29/09/2022

27/10/2022

28/11/2022

book.png
WERKMATERIALEN

Je krijgt je cursusmap met werkmaterialen via PostNL aan huis geleverd. Je hebt je cursusmaterialen namelijk nodig bij de eerste masterclass die voor de eerste live opleidingsdag valt.

lightbulb.png
REFLECTIEVRAGEN

Theorie is één zaak, praktijk een andere. Wij hechten veel aandacht aan de praktijkervaring die je tijdens deze training opdoet. We willen je motiveren om met de gegevens aan de slag te gaan. Dit doen we onder meer door bij de opleidingsdagen en masterclasses reflectievragen aan te bieden.

Deze vragen stellen je in staat om het geleerde om te zetten naar de praktijk.

target.png
EINDOPDRACHT

De Eindopdracht is een fictieve casus die je gaat uitwerken aan de hand van vragen zodat we kunnen aftoetsen of je je leerstof van deze training eigen hebt gemaakt. Slagen voor deze eindopdracht is nodig om je vormingsattest te bekomen.

woman.png
EINDEVALUATIE

Bij afronding van deze training houdt je docente met elke deelnemer een persoonlijk (online) eindevaluatiegesprek.  We kijken waar jij gegroeid bent, wat je geleerd hebt en gaat inzetten om hoogsensitieve kinderen te helpen.

certificate.png
VORMINGSATTEST
Om het vormingsattest te behalen dien je aan volgende voorwaarden voldaan te hebben: 

  • je hebt deelgenomen aan alle opleidingsdagen (100% aanwezigheid)

  • je hebt alle masterclasses gevolgd;

  • je hebt alle coach calls gevolgd;

  • je  hebt waar nodig de Reflectievragen beantwoord en ingestuurd ter controle;

  • je geslaagd bent voor de eindoefening.

customer.png
VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING?
Deze opleiding is bedoeld voor (onderwijs) professionals zoals leerkrachten, ondersteuners, CLB medewerkers, orthopedagogen, psychologen., kindercoaches. Een vooropleiding is niet nodig. Wel je openheid om van anderen te willen leren.

Opleidingsdag & masterclass 1

Brein van het hoogsensitieve kind

Wat is nu juist hoogsensitiviteit? Wat is het verschil met hooggevoeligheid? Hoe werkt het brein van een hoogsensitief kind? We gaan kijken en denken hoe een hoogsensitief kind de wereld ervaart. Je leert onder meer over:

checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Het hoogsensitieve brein

Prikkelverwerking (ook overprikkeling)

Copingmechanismen

Wat High Sensitive Seekers zijn

Geintegreerd stop systeem / risicoanalyse

Vol hoofd / piekeraars / last van de wereld op hun schouders

Hoogsensitiviteitsanalyse

Het verschil tussen autisme en hoogsensitiviteit

Opleidingsdag & masterclass 2

Lichaamsgericht & creatief werken met het hoogsensitieve kind 

Je gaat aan de slag met lichaamsgerichte ontspanningsoefeningen om het hoogsensitieve kind te leren ontspannen. Je gaat ook een aantal creatieve werkvormen aangereikt krijgen om mee aan de slag te gaan om het kind te helpen leren om gaan met zijn hoogsensitiviteit.

Opleidingsdag & masterclass 3

Talentgerichte kijk op hoogsensitiviteit

In deze laatste module van de opleiding gaan we aan de slag met de talenten die een hoogsensitief kind heeft maar vaak zelf niet ziet. Best wat kinderen met hoogsensitiviteit zien hun eigen talenten niet in. Je leert in deze module ook hoe je een hoogsensitief kind het best in de klas ondersteunt want dat is een omgeving waar héél véél prikkels aanwezig zijn. 

Wie is jouw docente?

vanessa lauwers.jpeg
Vanessa Lauwers

Vanessa is de bezielster van 't Zonnekind. Ze is ervaringsdeskundiges als hoogsensitieve vrouw heeft ze zelf heel wat (soms woelige) watertjes moeten doorzwemmen om te leren omgaan met deze gave. In haar werk als kind & jongerencoach begeleidt ze hoofdzakelijk kinderen en jongeren die hoogsensitief zijn. Vanessa werkt ruim 17 jaar als coach en trainer. Oorspronkelijk werkte ze met volwassenen maar in 2016 maakte ze haar droom waar met de oprichting van 't Zonnekind: een magische plek waar kinderen en jongeren zichzelf mogen zijn. Waar ze ontdekken wat hun krachten en talenten zijn en hoe ze deze in de wereld kunnen gaan neerzetten. Voor deze opleiding baseerde Vanessa zich uiteraard op de wetenschappelijke werken van Aaron en Bergsma maar evengoed op haar eigen ervaring als hoogsensitief kind. Wat kan de maatschappij voor deze kinderen betekenen? Dat ga je samen met haar ontdekken tijdens deze opleiding.

Wat kost de opleiding 'Begeleiden van hoogsensitieve kinderen' ?

Wat jij krijgt (buiten een onvergetelijke leerervaring):
* 3 opleidingsdagen
* 3 masterclasses
* 3 intervisiemomenten (coach calls)

Je totale investering voor deze opleiding bedraagt:

897€


Deze prijs in inclusief btw 21%, lunch, tussendoortjes en drank tijdens de opleidingsdagen en cursusmap met alle materialen.

741,32€ exclusief btw.


Betaling 
Na online inschrijving ontvang je een factuur en een mail met alle praktische informatie aangaande deze opleiding.

KMO Portefeuille
Voor deze opleiding kan je gebruik maken van de KMO portefeuille. Gelieve dit duidelijk aan te geven bij inschrijving. Eens de factuur is opgemaakt kunnen we dit helaas niet meer aanpassen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe verloopt deze training?

Na inschrijving en betaling ontvang je een uitgebreide mail met daarin alle nodige praktische informatie rond de training.

Tevens ontvang je een login en paswoord voor je persoonlijke Zonnekind Academy.  In de Academy worden de opnames van de masterclasses toegevoegd.

De opleidingsdagen gaan door in het Zonnekind huis te Tremelo.

Praktijkervaring en stage

De training heeft een duurtijd van +/- 3 maanden. 

Binnen deze periode voorzien we geen stageperiode. Het staat echter elke deelnemer vrij om zijn/haar kennis in praktijk om te zetten binnen het kader van een stage.

Studiebelasting

- 3 live opleidingsdagen = 21 u

- 3 live masterclasses = 6u

- 3 live coach calls = 3u

TOTAAL = 30 uren

 

Het aantal uren is exclusief je voorbereidend werk, het beantwoorden van de reflectievragen en het maken van de eindoefening, 

Ik heb al een cursus in mijn Academy die als Bonus bij deze training wordt aangeboden. Krijg ik dan korting?

Neen, je krijgt geen korting mocht je al in het bezit zijn van een online cursus in de Zonnekind Academy die als bonus bij de training wordt aangeboden.

Benodigde cursusmaterialen

In je Zonnekind Academy heb je toegang tot al het speciaal ontwikkeld werkmateriaal voor deze cursus. Via PostNL zal je een pakket ontvangen met daarin je cursusmaterialen.


De opleiding bestaat uit een gebalanceerde mix tussen theorie en praktijk: oefeningen en voorbeelden.

Is deze training praktijkgericht?

JA!

 

Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en eventuele case studies pas je de leerstof uit de opleiding actief toe.

DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes.

Algemene voorwaarden / Privacyverklaring