jongen denim shirt

Creëer in 3 maanden een veilige bedding

voor kinderen en jongeren met autisme

Basisopleiding voor (onderwijs) professionals die écht een verschil willen maken

KMO-Portefeuille-v3.jpg
Wij vinden dat een AutiCoach als inzet heeft kinderen en jongeren met autisme te ondersteunen en te empoweren zelf oplossingen te vinden voor de dagelijkse gang van zaken. Een goede Auti Coach is in staat te stimuleren doelen te behalen die eerst onmogelijk leken voor het kind.

Onze achtergrond op het gebied autisme & communicatie maakt dat wij (Tania en Vanessa) in deze training met veel facetten van de informatieverwerking van kinderen en jongeren met autisme rekening hebben gehouden.

We geven je graag een inkijk in de wondere wereld van autisme met als doel dat je de kinderen en jongeren beter begrijpt en zodanig ook de ondersteuning kunt bieden die ze werkelijk nodig hebben. Dat je ze helpt om hun plek in deze maatschappij in te nemen.

We vertellen je ook hoe je de ouders mee in het coachtraject kunt betrekken, want het is misschien wel het kind/jongere die de diagnose krijgt, maar het hele gezin ondervindt de impact van de ASS diagnose. De hele gezinsstructuur krijgt opeens een andere dynamiek. Hoe moeten ouders en eventueel broers/zussen er mee omgaan?

 

We geven je praktijkgerichte ervaringen en tips mee.

Het doel van deze opleiding is om de deelnemers een beter inzicht te geven in de leefwereld van kinderen en jongeren met autisme zodat je hen beter begrijpt en vor hen écht een verschil kunt maken: op school, thuis en in de maatschappij.

Deze opleiding is uniek in België. We houden de groepen bewust klein (max 12 deelnemers) om zo de persoonlijke en praktijkgerichte aanpak te garanderen. Je krijt een theoretisch kader maar voor ons is het veel belangrijker dat je gaat beleven, voelen, ervaren en ontdekken door de rollenspellen, de oefeningen... om je zo een duidelijk beeld te geven van hoe een kind met autisme de wereld ervaart.

BEN JE KLAAR OM KINDEREN EN JONGEREN MET AUTISME TE BEGELEIDEN OP EEN MANIER DIE BIJ HUN PAST?

Dan is de 'Autisme Coach Tranining' echt iets voor jou!

"Je voelt dat de training gegeven wordt door iemand die heel veel ervaring heeft rond deze materie en vanuit haar hart training geeft. En je kan er nadien zoveel kinderen mee helpen. De training is heel uitgebreid theorie, met heel veel praktisch en creatief toepasbare tips."

Birgit

"Ik stond helemaal nergens in vergelijking met wat ik nu weet. Kinderen in zichzelf laten geloven en het goede in anderen zien en vooral verwoorden dat heb ik geleerd. Ik heb er van genoten en ben er zelf ook door opengebloeid."

Hanne-Lore

"Het is een cursus waar alles inzit, hij is laagdrempelig, duidelijk en je voelt dat jij er helemaal van doordrongen bent en dat werkt aanstekelijk."

Britt

profiel tania.jpg

Even Voorstellen

 

k ben...Tania Neyens | Auti-Coach & Trainer

Ik vind het zelf heel erg leuk en spannend tegelijkertijd om met jullie aan de slag te gaan in deze opleiding.

Mijn doel is om jullie de wonderlijke wereld van kinderen en jongeren met autisme beter te leren kennen en daardoor ook begrijpen. Ik geef jullie vast en zeker een theoretisch kader maar net zoals de andere opleiding van 't Zonnekind gaan we ook deze doordrengen met praktijk en oefeningen. Zodat jij zelf ook kunt ervaren wat een kind met autisme in deze wereld ervaart, en geloof me dat is niet altijd even fijn. Daarom is het zo belangrijk dat meer mensen ook in het onderwijsveld kennis gaan opdoen rond autisme. Dat ze deze kinderen in de klas beter begrijpen en vervolgens ook beter kunnen ondersteunen. Idem dito voor collega's ondersteuners of mensen werkzaam in CLB's.

Buiten de banaba's heeft België een bijzonder zwak aanbod in opleidingen rond ASS voor professionals. Met deze basistraining willen wij daar alvast verandering inbrengen.

WAT DE AUTI COACH TRAINING JOU TE BIEDEN HEEFT

user.png
PERSOONLIJK KENNISMAKINGSGESPREK

Uiteraard willen we weten wat jou bewogen heeft om deze opleiding te volgen.

Het kennismakingsgesprek is online maar daarom niet minder persoonlijk. Deze opleiding zal ook voor jou een groeitraject zijn dus willen we graag weten hoe we jou kunnen helpen groeien.

browser.png
ONLINE KICKOFF

Op 8 maart 2022 is er een heuse online KICKOFF PARTY met alle deelnemers.  We maken kennis met elkaar en we overlopen de hele opbouw en planning van deze training.

computer.png
ONLINE MASTERCLASSES

Tijdens deze training zijn er 3 online en live uitgezonden masterclasses. De opnames van deze masterclasses worden achteraf toegevoegd aan jouw Zonnekind Academy. Je kan deze zoveel keer bekijken of beluisteren zoals je wilt.

 

De data van de masterclasses - van 19u30 tot 21u30:

15/03/2022

26/04/2022

03/05/2022

map.png
OPLEIDINGSDAGEN

3 workshopdagen. Deze opleidingsdagen gaan door in Heist op den Berg (exacte locatie wordt later nog meegedeeld) en op zaterdagen. 

Data opleidingsdagen - van 9u30 tot 17u:

12/03/2022

09/04/2022

14/05/2022

conversation.png
INTERVISIEMOMENTEN (COACH CALLS)

3 online (live) coach calls voor de deelnemers van deze opleiding. Drie momenten waarop je met al je vragen terecht kunt en cases kunt voorleggen. Een interactief moment met zowel je trainer als de andere deelnemers.

 

Data coach calls - start om 19u30 via Zoom

31/03/2022

28/04/2022

30/05/2022

facebook.png
FACEBOOK COMMUNITY

Je maakt deel uit van een veilige en gesloten Facebook groep die uitsluitend toegankelijk is voor deelnemers van het Auti Coach Programma. De bedoeling is dat je steun bij elkaar vindt maar vooral dat je leert van elkaar, dat je ervaringen deelt in de groep om dit leren mogelijk te maken. 

book.png
WERKMATERIALEN

Via je Zonnekind Academy heb je toegang tot alle werkmaterialen die bij deze training horen: hand outs van de presentaties, werkboeken, werkdocumenten enz.

woman.png
EVALUATIEGESPREK

Bij afronding van deze opleiding hou ik met elke deelnemer een persoonlijk (online) evaluatiegesprek. We zijn dan 3 maanden verder en ongetwijfeld heb jij ook een weg afgelegd. We overlopen dit samen en kijken waar je gegroeid bent, wat je geleerd hebt en gaat inzetten om kinderen met ASS te helpen; en waar jij eventueel nodig hulp bij nodig hebt.

certificate.png
AUTI COACH CERTIFICAAT

Als kers op de taart je 'Auti Coach Certificaat - Basis' behalen. 

Er zijn wel een aantal voorwaarden om dit certificaat te behalen:

  • je hebt alle masterclasses gevolgd;

  • je  hebt waar nodig de Reflectievragen beantwoord en ingestuurd ter controle;

  • je hebt deelgenomen aan alle opleidingsdagen

  • je een voldoende gescoord hebt op je eindoefening (eerder een praktische eindproef om aan te tonen dat je enerzijds de theorie onder de knie hebt maar je ook uit de slag kunt trekken in een coachsessie met een kind/jongere met ASS).

customer.png
VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING?
Deze opleiding is bedoeld voor (onderwijs) professionals zoals leerkrachten, ondersteuners, CLB medewerkers, orthopedagogen, psychologen., kindercoaches. Kortom professionals die zich willen specialiseren in autismevriendelijk lesgeven/coachen/ondersteunen.

Een vooropleiding is niet nodig. Wel je openheid om van anderen te willen leren.

De inhoud van deze opleiding...

Module #1 

Verkenningsfase - de wondere wereld van autisme

In deze verkenningsfase ga je grondig ontdekken wat autisme is want eigenlijk is het autisme spectrum stoornis. Je leert ook hoe autisme tot uiting komt en ontdekt dat elk kind met autisme uniek is!

Deze module omvat 1 online masterclass; 1 opleidingsdag en 1 coach call.

checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Wat is autisme?​

Hoe ontstaat autisme? Is het erfelijk?​

Welke impact heeft autisme op de hersenwerking of is het omgekeerd?​

 ​

Overprikkeling versus onderprikkeling​

De impact van stress

Dramadriehoek versus winnaarsdriehoek

Module #2 

Coaching en communicatie​

Als Auti Coach is het belangrijk om te weten hoe je kinderen met ASS coacht en op welke manier je het best met hun communiceert. 
Deze module omvat 1 online masterclass, 1 opleidingsdag en 1 coach call.
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Hoe je een kind met ASS begeleidt

Wat is communicatie?

Communicatie en coachtechnieken om kinderen en jongeren met ASS te begeleieden

Executieve functies bij kinderen met ASS

Emotieregulatie

Module #3 

Dagelijkse leven

Hoe ervaren kinderen en jongeren met ASS de wereld? Hoe kunnen wij het voor hun dragelijk en leefbaar maken? Hoe kan je een kind/jongere met autisme een veilige klasomgeving bieden? Wat kan de school doen om haar leerlingen met autisme (beter) te ondersteunen? Dat leer je in deze module.

Deze module omvat 1 online masterclass, 1 opleidingsdag en 1 coach call.

Grenzen stellen​

Doelen stellen

Leerhouding​

Autivriendelijke klas​

ASS op school (kleuter, lager en middelbaar)

Positieve kanten van autisme

Op weg naar volwassenheid (via de puberteit)

checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Wat kost de Auti Coach Training?

Wat jij krijgt (buiten een onvergetelijke leerervaring):
* 3 opleidingsdagen
* 3 masterclasses
* 3 intervisiemomenten (coach calls)
* werkmap met de nodige materialen

Je totale investering voor de Auti Coach Training bedraagt:

897€

Deze prijs in inclusief btw 21%, lunch, tussendoortjes en drank tijdens de opleidingsdagen en werkmaterialen. 741,32€ exclusief btw.

Betaling 
Na online inschrijving ontvang je een factuur en een mail met alle praktische informatie aangaande deze opleiding.

KMO Portefeuille
Voor deze opleiding kan je gebruik maken van de KMO portefeuille. Gelieve dit duidelijk aan te geven bij inschrijving. Eens de factuur is opgemaakt kunnen we dit helaas niet meer aanpassen.

BEN JIJ KLAAR OM KINDEREN EN JONGEREN MET AUTISME TE LATEN SLAGEN IN ONZE MAATSCHAPPIJ?

SCHRIJF JE NU IN VOOR
€ 741.32 (excl btw)

897 € Inclusief  21% btw

+ werkmaterialen, lunch, drank en tussendoortjes. Toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy.

Ik heb het nu al zo druk, kan ik dit wel combineren met mijn werk en gezin?

We liegen niet; het is een pittige opleiding: zowel qua tijd als qua energie. 

Door de blended vorm heb je ruim 3 maanden de tijd om de online masterclass te bekijken en de reflectievragen te beantwoorden. Je volgt het online gedeelte via je smartphone, tablet of pc.

De opleidingsdagen gaan door op de ingeplande data dus die kan je alvast in je agenda vastleggen. De opleidingsdagen gaan steeds door op een zaterdag zodat de meeste deelnemers geen extra verlof hoeven aan te vragen om deze dagen te kunnen volgen.

Hoe verloopt deze training?

Na inschrijving en betaling ontvang je een uitgebreide mail met daarin alle nodige informatie qua planning en timing van deze opleiding.

Tevens ontvang je een login en paswoord voor je persoonlijke Zonnekind Academy. 

Praktijkervaring en stage

De training heeft een duurtijd van 3 maanden. 

Binnen deze periode voorzien we geen stageperiode. Het staat echter elke deelnemer vrij om zijn/haar kennis in praktijk om te zetten binnen het kader van een stage.

 

Wil je jouw kennis uit de opleiding Auti Coach - basis in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een Auti coach of therapeut. Je doet zo concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Vormingsattest 

Na de laatste opleidingsdag van de Auti Coach training maak je werk van de schriftelijke eindoefening. 

Je ontvangt het vormingsattest indien je:

  • alle masterclasses hebt gevolgd

  • aan alle opleidingsdagen hebt deelgenomen

  • de nodige reflectievragen beantwoord hebt en ingeleverd hebt

 

Als je een voldoende behaald hebt op de eindoefening ontvang je digitaal je vormingsattest.

Benodigde materialen

IIn je Zonnekind Academy heb je toegang tot al het speciaal ontwikkeld werkmateriaal voor deze cursus.


De opleiding bestaat uit een wel gebalanceerde mix tussen theorie en praktijk: oefeningen en voorbeelden.

Is deze training praktijkgericht?

JA!

 

Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en eventuele case studies pas je de leerstof uit de opleiding actief toe.

Daarom kies je voor de  'Auti Coach' training

Deze opleiding is uniek in België. Jij als (onderwijs)professional verdiept je in de wereld van autisme en bent in staat op het einde van deze training om kinderen met autisme te begrijpen en de ondersteuning te geven die ze nodig hebben om hun potentieel te kunnen ontwikkelen.

Je trainer is een expert in het veld waarover de training gaat.

Voor  een opleiding bij 't Zonnekind kies je voor flexibel studeren met een persoonlijke begeleiding door gemotiveerde en gepassioneerde trainers. 

Geef je ook 1 op 1 begeleiding?

Via de Facebookgroep leest je trainer met je mee en beantwoord zij jouw vragen.

 

Tijdens de masterclasses kan je steeds via de chatfunctie je vragen stellen.

 

De maandelijkse coachcalls tijdens deze training bieden jou de kans om je vragen persoonlijk aan je trainer te stellen.

 

Uiteraard zijn we ook via email bereikbaar voor vragen.

Hoeveel uren ben ik per week bezig?

Studiebelasting:

- 3 opleidingsdagen = 21 u

- 3 masterclasses = 6u

- 3 coach calls = 3u

TOTAAL = 30 uren

 

Het aantal uren is exclusief je voorbereidend werk, het beantwoorden van de reflectievragen, het maken van de eindoefening, het kennis-en evaluatiegesprek.

DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes.

Algemene voorwaarden / Privacyverklaring