't Zonnekind - mijn aanpak

Als ouder wil je zelf ook een goed gevoel hebben met de persoon die je kind zal begeleiden.Je kind komt terecht in zeer bekwame handen en pootjes. 

Geen enkel kind krijgt eenzelfde coachtraject toegewezen. Ik vind het superbelangrijk om in alles wat ik doe rekening te houden met het kind: wat zijn noden en wensen zijn en dat is bij elk kind anders.

Coaching is laagdrempelig en meestal ook in een korte tijdspanne te doen. Trauma healing (het echt aanpakken van trauma en het helen ervan) is een langdurig traject. Ik geef nooit een aantal sessies aan waarin het probleem zogenaamd gaat opgelost zijn. Voor mij is het belangrijk dat het traject VOLLEDIG op het tempo van het kind gaat. Sommige zaken kun je nu eenmaal niet forceren. Dus als je kind 3 jaar gepest geweest is, verwacht dan niet dat het in 3 sessies vol zelfvertrouwen zit. Tijd heelt wonden dus gun je kind, jezelf en je gezin de tijd die het nodig heeft.

De kinderen krijgen steevast kopjes en likjes van de viervoeters des huizes: 2 honden Nala en Grim (die beiden getraind zijn als therapiehond) en de 3 katten Yoda, Moekie en Mikie.

 Voor mij is het zeer belangrijk dat kinderen zich bij 't Zonnekind veilig en thuis voelen. Het is voor hen een plek waar ze terecht kunnen met al hun vragen en problemen. Samen zoeken we naar een oplossing op een manier die aansluit bij wie het kind écht is.

't Zonnekind coachpraktijk heeft 2 locaties: praktijk @ Heist-op-den-Berg en op woensdagvoormiddag vind je me in de Groepspraktijk Wonderwijven te Wommelgem (Antwerpen). Ik werk uitsluitend op afspraak.

De 4 Zonnekindpijlers

Fantasie

Fantasie is een belangrijk onderdeel van mijn aanpak naar kinderen toe. Nooit te oud om te dromen en te fantaseren. Het heeft een positieve impact op de oplossingsgerichtheid.

Creativiteit

Ik laat de creatieve zijde van de kinderen loskomen. Creatief denken en bezig zijn kan heel helend werken. Het geeft de kinderen de kans om op een andere manier te communiceren.

Uniekheid

Ieder kind is uniek. Heeft zijn eigen authenticiteit. Samen gaan we zoek naar wat dat allemaal inhoudt. We gaan op schattenjacht naar de verborgen talenten. Zo ontdekt het kind wie het echt is.

Veiligheid

De huiselijke omgeving en de dieren zorgen ervoor dat de kinderen zich welkom en veilig voelen.

"Mijn dochter was als een boom met een gekraakte tak en dorre bladeren. Vanessa liet er nieuwe twijgen met frisse blaadjes aangroeien."

Het verloop van een coachtraject

Naar de kindercoach gaan is altijd wel een spannend avontuur. Zowel voor de kinderen als voor de ouders ;-). Deze video is om je stresskes weg te nemen....

Ouders vertellen...

I.K. - mama van L.P.

Contacteer mij

't Zonnekind CV

Vanessa Lauwers

Maria Coolstraat 76

2223 Heist op den Berg

BE0666.814.325

logo groepspraktijk.jpeg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 't Zonnekind. Je krijgt maar een nieuwsbrief als ik effectief ook nieuws heb :-)