FBomslag3d groeimindset.jpg

Gratis LIVE 3 daagse van 2 t/m 4 november 2022
Groeimindset: leren omgaan met veranderingen

Ontdek in 3 dagen hoe je kinderen kunt helpen beter om te gaan met veranderingen door een groeimindset te ontwikkelen

Groeimindset: leren omgaan met veranderingen

Deze 3 daagse is speciaal voor iedereen (ouder, grootouder, leerkracht, ondersteuner, kindercoaches, orthopedagoog enz) die kinderen wat beter willen leren begrijpen. Kinderen maar evengoed jongeren worden in hun leven vaak met veranderingen geconfronteerd. De ene gaat er net iets beter mee om als de andere. De mindset die we hanteren heeft zeer zeker impact in hoe we met veranderingen omgaan. De groeimindset is die mindset die ons doet leren van onze fouten en dat is toch wat we willen dat kinderen leren?

In 3 masterclasses, die ik live geef elke ochtend, van ongeveer een 30tal minuten via een gesloten Facebookgroep, neem ik je mee op reis doorheen de leefwereld van een kind en hoe jij een kind kunt helpen een groeimindset te ontwikkelen. Ik geef je praktische tips die je meteen kunt inzetten.

De masterclasses starten iedere ochtend om 9u en zijn via de besloten Facebookgroep nog altijd terug te kijken tot zondag 6 november '22. We starten op 2 november '22.

Bij inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische informatie en de link naar de besloten pop-up Facebookgroep voor deze 3daagse.

Meisje bij de boom

Schrijf je nu gratis in voor de 3 daagse

Wat je van deze 3 daagse mag verwachten

1

Masterclass 1

In deze eerste masterclass vertel ik je wat mindset nu eigenlijk is. Je leert het verschil tussen een fixed (vast) en growth (groei) mindset. Ik verklap ook welke impact mindset op het leven van een kind of jongere heeft en dus ook op diens schoolse prestaties en vermogen tot leren.

2

Masterclass 2

In deze tweede masterclass kom je te weten hoe een groei mindset een kind of jongere kan helpen om te leren omgaan met veranderingen. 

3

Masterclass 3

​In deze derde en laatste masterclass van deze 3 daagse krijg je 10 tips en tools om kinderen te helpen een groeimindset te ontwikkelen.

Ook is er ruimte voor jou vragen die je kan stellen via de besloten pop-up Facebookgroep waar deze 3 daagse doorgaat.

Jouw gastvrouw

Vanessa Lauwers

​Ik ben Vanessa Lauwers, bezielster van ’t Zonnekind, kind & jongerencoach. Toen ik 6 jaren geleden 't Zonnekind oprichtte was er één ding voor mij duidelijk: kinderen (en dus ook hun gedrag) worden zo vaak verkeerd begrepen. 

Al mijn liefde, aandacht en energie gaat dan ook naar de missie van 't Zonnekind: kinderen laten stralen. Dat doe ik door onder meer (onderwijs) professionals te helpen de kinderen van nu beter te begrijpen. Niks voor niks dat alle opleidingen van 't Zonnekind de leefwereld van het kind als uitgangspunt hebben.

Ondertussen begeleidde ik zelf honderden kinderen middels 1 op 1 begeleiding, workshops, trainingen en zomerscholen. De (onderwijs) professionals begeleid ik middels opleidingen rond onder meer executieve functies en faalangst. De afgelopen jaren gaf ik tig pedagogische studiedagen rond deze onderwerpen.

In 2022 verscheen het boek 'Ik kan het nog niet' in samenwerking met Steven Gielis van Zitdazo vzw. Een werkboekje om ouders en kinderen bewust te maken van het faalangstmonster en wat je concreet kan doen om het faalangstmonster kleiner te maken. Ondertussen zijn we bijna toe aan de derde herdruk van het werkboekje.

Ik werk het liefst met (onderwijs) professionals die bereid zijn om ook naar zichzelf te kijken, die bereid zijn om achter het gedrag van kinderen te kijken en zichzelf af te stemmen op wat het kind werkelijk en op dat moment nodig heeft. 

Wil jij een verschil maken voor kinderen en hen beter leren begrijpen in wat ze écht bedoelen? Meld je dan snel aan voor deze gratis videoreeks.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Veel gestelde vragen

Dit was zeer interessant en leerrijk.
En dat het zo duidelijk uitgelegd wordt met veel voorbeelden.

- Markita