top of page
faalangsmonster_ten_strijde.jpg

Gratis LIVE 3 daagse van 22 t/m 24 februari 2023
Ik kan het (nog) niet: leren omgaan met faalangst

Ontdek in 3 dagen hoe je kinderen met faalangst beter kunt begrijpen en hoe je samen de eerste stappen zet om het faalangstmonster kleiner te maken

Faalangst: veel meer dan een excuus om iets niet te moeten doen

Deze 3 daagse is speciaal voor iedereen (ouder, grootouder, leerkracht, ondersteuner, kindercoaches, orthopedagoog enz) die kinderen met faalangst beter willen leren begrijpen. Kinderen maar evengoed jongeren worden meer een meer met het faalangstmonster geconfronteerd.

Er zijn ruim 1,2 miljoen leerlingen in Vlaanderen (kleuter en lager onderwijs). Als je dan weet dat ongeveer een 10% faalangst ervaart dan zijn dat ruim 120.000 ! ! ! ! kinderen en evenveel faalangstmonsters! Ik word daar persoonlijk heel stil van. Dat is gigantisch! Meteen ook DE reden dat jij je inschrijft voor deze 3 daagse.

In deze gratis Facebook drie daagse deel ik mijn professionele inzichten en expertise over faalangst. Deze kwamen tot stand door de afgelopen jaren met honderden kinderen en jongeren te werken die faalangst hadden. Het is mede dankzij hun dat het faalangstmonster een begrip geworden is. Binnen het domein van faalangst spreek ik echter ook als ervaringsdeskundige: ik weet hoe het was om als kind en tiener (en ook nog ver in mijn volwassenheid) te kampen met een hardnekkig faalangstmonster. Het leidde tot een (heel) laag zelfbeeld en het feit dat ik een experte was in het bedenken van uitvluchten in dingen doen waar ik eigenlijk heel goed in was maar niet durfde.

 

Ik schreef ook samen met Steven Gielis het boek 'Ik kan het (nog) niet: leren omgaan met faalangst' waarvan reeds meer dan 1.000 exemplaren verkocht werden.

In 3 masterclasses, die ik live geef elke ochtend, van ongeveer een 40tal minuten via een tijdelijke gesloten Facebook-groep, neem ik je mee op reis doorheen de leefwereld van een kind met faalangst en hoe een kind kunt helpen om de eerste stappen te zetten om het faalangstmonster kleiner te maken. Ik geef je praktische tips die je meteen kunt inzetten.

De masterclasses starten iedere ochtend om 10u en zijn via de besloten Facebookgroep nog altijd terug te kijken tot zondag 26 februari '23. We starten op woensdag 22 februari 2023.

Door het volgen van deze driedaagse ga je niet alleen kinderen en hun gedrag beter begrijpen maar je gaat meer rust in de klas/groep/thuis creëren omdat je geleerd hebt hoe je het kind kunt benaderen en hoe je met faalangst kunt omgaan. Hierdoor zul je zelf minder frustraties ervaren en ga je gelukkiger voor de klas staan en/of kinderen begeleiden of opvoeden.

Bij inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische informatie en de link naar de besloten pop-up Facebookgroep voor deze 3daagse.

Schrijf je hieronder in voor deze gratis 3 daagse van 22 t/m 24 februari 2023.

Schrijf je nu gratis in voor de 3 daagse over faalangst

Wat je van deze 3 daagse mag verwachten

1

Masterclass 1

In deze eerste masterclass vertel ik je wat faalangst nu eigenlijk is en hoe je het bij kinderen kunt herkennen. We gaan een aantal mythes rond faalangst doorbreken.

2

Masterclass 2

In deze tweede masterclass kom je te weten wat de impact is tussen faalangst en prestatiedruk. Die is niet te onderschatten geloof me. Ik geef je ook een aantal concrete handvaten om mee aan de slag te gaan om de druk op kinderen en jongeren te verlagen. Op deze manier krijgt het faalangstmonster minder kans.

3

Masterclass 3

​In deze derde en laatste masterclass van deze 3 daagse over faalangst krijg je 10 tips en tools om kinderen te helpen hun faalangstmonster kleiner te maken. Tips waarmee je echt iets bent en onmiddellijk aan de slag kunt

gaan. Ik vertel je ook hoe we verder eventueel kunnen samenwerken.

Jouw gastvrouw

Vanessa Lauwers

​Ik ben Vanessa Lauwers, bezielster van ’t Zonnekind, kind & jongerencoach. Toen ik 6 jaren geleden 't Zonnekind oprichtte was er één ding voor mij duidelijk: kinderen (en dus ook hun gedrag) worden zo vaak verkeerd begrepen. 

Al mijn liefde, aandacht en energie gaat dan ook naar de missie van 't Zonnekind: kinderen laten stralen. Dat doe ik door onder meer (onderwijs) professionals te helpen de kinderen van nu beter te begrijpen. Niks voor niks dat alle opleidingen van 't Zonnekind de leefwereld van het kind als uitgangspunt hebben.

Ondertussen begeleidde ik zelf honderden kinderen middels 1 op 1 begeleiding, workshops, trainingen en zomerscholen. De (onderwijs) professionals begeleid ik middels opleidingen rond onder meer executieve functies en faalangst. De afgelopen jaren gaf ik tig pedagogische studiedagen rond deze onderwerpen.

In 2022 verscheen het boek 'Ik kan het nog niet' in samenwerking met Steven Gielis van Zitdazo vzw. Een werkboekje om ouders en kinderen bewust te maken van het faalangstmonster en wat je concreet kan doen om het faalangstmonster kleiner te maken. Er werden ondertussen meer dan 1.000 exemplaren van het boek verkocht.

Ik werk het liefst met (onderwijs) professionals die bereid zijn om ook naar zichzelf te kijken, die bereid zijn om achter het gedrag van kinderen te kijken en zichzelf af te stemmen op wat het kind werkelijk en op dat moment nodig heeft. 

Wil jij een verschil maken voor kinderen en hen beter leren begrijpen in wat ze écht bedoelen? Meld je dan snel aan voor deze gratis videoreeks.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Veel gestelde vragen

Dit was zeer interessant en leerrijk.
En dat het zo duidelijk uitgelegd wordt met veel voorbeelden.

- Markita

bottom of page